Dag #63: "Or maybe they’re afraid to feel ashamed, To seem strange, to seem insane"


Dag #62: Bildbomb

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag #61: En sån där jävla gräsätare

De flesta reaktioner jag har fått när jag berättat att jag är vegetarian är positiva, folk är nyfikna och vill gärna veta mer om varför osv. Men ibland så stöter man på folk som liksom himlar med ögonen och kommer med nån nedsättande kommentar om "jaså, vart har du fått en sån fix ide ifrån?" och ibland kan det kännas som folk inte tar en på allvar, som om man en dag bara fått för sig att nej jag ska inte äta kött för kalvar är så himla söta. Om man är inne på diverse forum och bloggar och läser kan man se samma fenomen, man hånar och gör sig löjlig över de som är veganer/vegetarianer och kommer med argument som "människor är faktiskt rovdjur så det är naturligt att äta kött" eller "det är faktiskt normalt att äta kött" och på det sättet insinuerar de att det är onaturligt/onormalt att inte äta kött.
 
Samtidigt är det ofta just dessa personer klagar över "de där jävla gräsätarna som hela tiden ska pracka på en sina dumma ideer om att man inte ska äta djur". Och jag kan lova att om jag skulle börja kalla folk för djurmördare eller säga att jag tycker det är fel att äta kött skulle det bli ett himla liv. Det anses liksom okej att klaga på sånt som inte hör till normen vare sig det gäller att inte äta kött, vägra klä sin barn könsnormativt eller inte raka sig under armarna. Men att klaga på det som tillhör normen är ett big no no, herregud det är ju normalt!
 

Dag #60: Glad Påsk


Dag #59: Smakprov

Igår kom den äntligen, min nya kamera. Spenderade gårdagen med att läsa igenom instruktionsboken och försöka få ett grepp om alla inställningar och finesser. Idag fick den komma med ut på en liten testrunda och självklart fick finaste vovven agera fotomodell. Jag har inte hunnit gå igenom bilderna ordentligt ännu men här kommer ett litet smakprov.
 
 
 

Dag #58: Dagens visdomsord

Ugly. Is irrelevant. It is an immeasurable insult to a woman, and then supposedly the worst crime you can commit as a woman. But ugly, as beautiful, is an illusion.
- Margaret Cho

Dag #57: Seniorkoll hos vet


Dag #56: Vart har våren tagit vägen?


Dag #55: Jag ska bara...


Dag 54: Wet n Wild Läppstift

Det är väldigt sällan jag använder läppstift men när jag gör det brukar jag antingen vilja ha en neutral färg eller en väldigt stark rosa/röd. Ett av mina favoritmärken när det gäller läppstift är Wet n Wild, de har bra kvalitet och är ruskigt billiga.
 
 
Jag har två Mega Last Lipcolor i färgerna Just Peachy som är en nude matt persiko färg och Stoplight Red som är den perfekta knallröda färgen.
 
Sen har jag två Silk Finish läppstift som både är i min absoluta favorit läppfärg fuchsia, Nouveau Pink lutar lite mer åt hot pink hållet medans Fuchsia with Blue Pearl är något mörkare och har en blå underton.
 
Mega Last Lip Color Just Peachy, Stoplight Red, Silk Finish Nouveau Pink, Fuchsia with Blue Pearl

Dag 53: Följ bloggen via Bloglovin

Du vet väl om att du kan följa bloggen via Bloglovin, på det sättet kan du fort se när ett nytt inlägg postats och det är ett smidigt sätt att samla alla bloggar du läser på ett och samma ställe.

Dag #52: Dagens visdomsord

Reality can be beaten with enough imagination.
- Mark Twain

Dag #51: Ett pinsamt ögonblick

Det var på utställningen i Ransäter i juli 2007, vi satt vid ringside och väntade på våran tur, Jenna hade just rastats och låg nu och vilade i sin bur. Helt plötsligt när jag sitter där i godan ro ser jag i ögonvrån hur Jenna kommer knallande ut ur buren och raka vägen in i ringen under pågående bedömning. Som tur var sprang hon inte iväg eller fram till någon hund för att leka, utan hon sprang där fram och tillbaka i ringen jätteglad över att sin nyfunna frihet.
 
Att matte stod och ropade och lockade gjorde bara det hela bara ännu roligare enligt Jenna. Själv försökte jag att inte tappa tålamodet när jag halvlåg där i ringen och försökte locka henne till mig, det hela blev ju inte mindre pinsamt av att hela ringside bevittnade spektaklet. Till slut lyckades jag få tag på hundjäv… eh… Jenna och bedömningen kunde fortsätta men jag ville bara sjunka genom jorden.
 
Lyckades i alla fall överkomma min förlägenhet tillräckligt för att kunna visa Jenna sen. Men pinsamt var det även om jag kan skratta åt det nu i efterhand.
 
En bild från utställningen på en kopplad Jenna

Dag #50: Ever wondered why Disney's tales all end in lies?


Dag #49: När jag var liten


Dag #48: Makeover

Som ni kan se har headern fått sig en makeover, den förra var egentligen bara tänkt att vara tillfällig när jag startade bloggen men den lyckades hålla sig kvar ändä tills nu så det känns som hög tid för lite förändring.
 
Headern är gjord i bildbehandlingsprogrammet Gimp, bakgrunden och ramarna kommer ifrån Delicious Scraps och fonten är hämtad ifrån DaFont.

Dag #47: And maybe someday we will meet, and maybe talk and not just speak


Dag #46: Fågel, fisk eller mittemellan?

En vanlig fråga när jag berättar att jag är vegetarian är “men du äter väl fisk?” Lite konstig fråga kan jag tycka men ännu underligare är när folk följer upp med frågan “äter du kyckling då?”

Nej, är man vegetarian äter man inte fisk och absolut inte kyckling. Inte skaldjur heller för den delen. Finns ju vissa som kallar sig demi-vegetarian och som äter fisk men jag tycker det är en väldigt underlig benämning, icke köttätare passar bättre. Är man vegetarian äter man inte djur, och jo fiskar och räkor är faktiskt också djur.


Lakto-ovo-vegetarian
äter både ägg och mjölkprodukter, det är oftast detta som folk menar när de säger vegetarian.

Vegan
äter ingenting från djurriket och många använder inga animaliska produkter överhuvudtaget.

Dag #45: Det heter kelgris av en anledning


Dag #44: Dagens visdomsord

Even if you’re on the right track, you’ll get run over if you just sit there.
- Will Rogers

Dag #43: Dags för Zumba

Nu drar jag iväg med morsan på Zumba...
 

Dag #42: Färggrann Sweetheart

Jag är generellt sett inte mycket för starka färger när det kommer till ögonskuggor men när jag såg skuggorna från Sugarpill kunde jag bara inte motstå, de är såna livfulla och vackra fräger. De är lite svåra att få tag på här i Sverige men jag lyckades norpa åt mig en från nelly, Sweetheart Palette.
 
Från översta vänster: Dollipop, Afterparty, Midori, Tako
 
Det är fyra färger i den här paletten: Dollipop är en matt hot pink, Afterparty är en blå med en semi-pearl sheen, Midori är en grön med en lätt pearl sheen och sist har vi Tako som är en matt vit. Alla färgerna går att köpa separat. Skuggorna har riktigt bra pigmentation och är lätta att applicera och jobba med dock är Tako inte lika bra pigmenterad som de andra. Dollipop och Afterparty, den rosa och den blå, kan missfärga huden om man inte använder nån bas under.

Allt som allt tycker jag detta är en underbar palette om du gillar starka färger. Som sagt är Sugarpill svårt att få tag på här i Sverige med den går att beställa ifrån love-makeup.co.uk och Sugarpillshop.com
 
Utan primer
 
Med Too Faced Shadow Insurance

Dag #41: En favoritbild

Detta är helt klart en av mina favoritbilder, känns som den verkligen fångar hennes personlighet
 

Dag #40: Now and then I think of all the times you screwed me over


Dag #39: Bronze Afterparty

 
Products Used:
Elf Eyebrow Kit - light
Too Faced Shadow Insurance
BarryM Dazzle Dust - 44 Bronze
Sugarpill Eyeshadow - Afterparty, Tako
IsaDora Inliner Kajal - Blonde
The Body Shop Super Volume Mascara
Wet 'n Wild Mega Last Lip Color - Just Peachy

Dag #38: Dagens visdomsord

What we think, or what we know, or what we believe is, in the end, of little consequence. The only consequence is what we do.
- John Ruskin

Dag #37: 50 Matte Chocolates

En av mina mest använda ögonskuggs paletter är denna från IsaDora 50 Matte Chocolates. Den funkar bra både för vardag och mer dramatisk makeup. Den innehåller fem fräger, alla matta som ni kan se på namnet, och färgskalan går från ljus beige tiIl en mörk brun.
 
 
På plus sidan har alla färgerna bra pigmention och de är väldigt mjuka och lätta att jobba med. Som sagt har den en bra färgskala av neutrala färger och den har ett riktigt bra pris.

På minus sidan kan skuggorna vara lite flagiga so de funkar allra bäst med nån slags bas eller primer under och de tenderar att ha en del nedfall så man får vara försiktigt när man applicerar speciellt med de mörkare skuggorna. Också, ingen av dessa skugor är särskit unika så om du redan har många neutrala skuggor kan du lika gärna skippa den här.

Allt som allt tycker jag dett är en  bra produkt speciellt med tanke på priset och jag skulle definitivt köpa den igen
.
Utan primer
 
Med Too Faced Shadow Insurance

Dag #36: Om att känna skuld och skam över sin blyghet

“I’ve gotten better at not making people feel uncomfortable with my shyness.”
- Clea Duvall

Jag har varit blyg ända sen jag var liten, det blev som värst i högstadiet/gymnasiet och även om det nu på senare år har blivit bättre kommer jag nog alltid vara blyg. Det kan såklart vara väldigt jobbigt i många situationer speciellt när det är saker man verkligen vill göra eller säga men inte vågar och blyghet kan ofta missuppfattas som nonchalant. Jag önskar verkligen att jag var mer framåt och inte brydde mig så jävla mycket om vad folk tycker och tänker.

MEN, jag vet inte hur många gånger folk har sagt till mig “du måste prata mer”, “du måste ta mer plats” och “varför säger du aldrig nånting?”, både i skolan och privat. Och varje gång har den där känslan av obekvämhet och oduglighet bara förvärats och det har inte gjort mig mindre blyg för 5 öre, tvärtom. Det är den där pressen av att jag måste prata, jag måste ta mer plats som är den värsta och fått mig att känna att jag inte duger. Det säger ju sig självt egentligen att det bara förvärrar problemet.

Det är däremot de personer som inte ‘brytt’ sig om att jag är blyg, som inte uppfört sig som att det är nånting att skämmas för, det är de personerna som har gjort mig mindre blyg. Att känna sig accepterad för den jag är har helt enkelt gjort det lättare att just ta plats och prata mer. Så nästa gång du känner för att kommentera att jag är för tillbakadragen eller för tyst, gör mig en tjänst och bara håll tyst.


Bild av Janetta Nyberg, från ST Press


Dag #35: Februari via instagram


Dag #34: Dagens visdomsord

“It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.” 
- André Gide

Dag #33: Glossybox Februari

 
Igår kom Glossyboxen för Februari månad och denna gången innehöll den: Maria Nila Stockholm Swedish Therapy Oil, Boots No7 Beautiful Skin Day Cream, ModelCo Lip Enhancer Illusion Lip Liner, Redken Color Extend Radiant-10 Spray och ModelCo Cheek + Lip Tint Rosy Red.

RSS 2.0